Lazackaviár imádóknak

Minden, ami a lazackaviár. Receptek, fotók, hol lehet kapni, hol lehet megkóstolni.

Friss topikok

Archívum

HTML

Lazackaviár

2010.10.05. 20:41 | Nelke | Szólj hozzá!

Lazackaviárt lazacféle halak kaviárjából készítik (gorbusa, keta, nerka, semga,kisutch, tshawytscha) só és tartósítószerek hozzáadásával. Tartósítószer nélkül csak különleges megrendelésre készül a kaviár, de a nagy forgalomban levő, üveges, ill.dobozos kaviár mindig tartalmazza tartósítószereket. Leginkább szorbinsavat használjak, mely egyáltalán nem karos az emberi szervezetre, és ami fontos: természetes.

"Lazac" megnevezés több fájta halat foglalja magában. Ha Atlanti és Európai vizekről beszélünk, akkor inkább atlanti lazacról - más néven szemga (Salmo Salar) van szó, mely folyókban és amerikai nyugati partok mentén található; vagy dunai lazacról, mely más családhoz tartozik (összesen több mint 10 nemes fajta lazac létezik).

Legnagyobb létszámú lazacok a csendes óceániak.Mindegyikük egy nemhez tartozik: az Oncorhynchus. Ehhez a nemhez tartoznak a keta, gorbusa, nerka, kisutch, tshawytscha, masou lazacok. Japán lazacok (O. masu, O. rhodurus) is ide tartoznak. Így néz ki a lazacok megkülönböztetése.

Távol-kelet legnagyobb vörös hal beszállító. Csak itt találkozhatunk legszélesebb hal és kaviár fajták választékával.

Vörös kaviár minőségi tulajdonságoknak köszönhetően méltó helyet foglal más delikateszek közül, akár az ára alacsonyabb is, mint fekete kaviárra. Ízvilága és tápérteke semmivel nem kevésbé értékes.

Vezető helyet a vörös kaviárok között keta kaviár nyeri el. Követi a gorbusa kaviár, és utána nerka.

A bejegyzés trackback címe:

https://lazackaviar.blog.hu/api/trackback/id/tr312347959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása