Lazackaviár imádóknak

Minden, ami a lazackaviár. Receptek, fotók, hol lehet kapni, hol lehet megkóstolni.

Friss topikok

Archívum

HTML

Kaviárról általában...

2010.10.05. 17:09 | Nelke | Szólj hozzá!

Kaviár - nem más mint a vízi állatok által lerakott tojások nagy mennyiségben. Leggyakrabban ezt a kifejezést használják a halak és néhány kétéltűekkel kapcsolatosan.


Első pillantásra a "tojás lerakás" arra utal, hogy a halak nem nagyon szeretik a gyermekeit és felelőtlenül zajlik a szaporodás. De éppen ellenkezőleg, halak körültekintően válasszák ki a helyet a tojások lerakására. Például, lazacok  csak kristálytiszta és meleg édesvízi folyókat válasszák, ahol maguk is születtek.

Négy fajta kaviárt lehet megkülönbözeteni:

1. Fekete kaviár - tokfélék
kaviár(osetra, beluga, tokfélék);


   

 

 

 

 

 

2. Vörös kaviár és lazac ikra, főleg távol-keleti halak (lazac, keta, nerka, és más);


   

 

 

 

 

 

 

3. Rózsaszínű kaviár (fehérhal, Pollock);

 

 

 

 

 

 

4. Apró kaviár (csuka, süllő, bodorka, márna, csíkos Mullet).



 

 

 

 

 

 

 

A kaviárok sokszínűségéről egy csomót lehet beszélni, de különös figyelmet a blog keretében csak a vörös kaviárra szeretnék fordítani.

 

Címkék: vörös fekete kaviár lazackaviár

A bejegyzés trackback címe:

https://lazackaviar.blog.hu/api/trackback/id/tr832347269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása